NICOLE SIMONS KERAMIEK

 

 

 

 

Mijn naam is Nicole Simons-Brouns,

Geboren 11-07-1964 te Roermond.

 

 

 

 

 

 

 

Ik woon in Maastricht, ben getrouwd en heb drie kinderen.

Ik heb in Maastricht de KLOS (kleuterleidsteropleiding) gedaan en erna nog vier jaar s'avonds de opleiding L.O.-akte Handvaardigheid op de PABO Maastricht.

Tijdens de opleiding merkte ik dat het werken met klei me erg lag en vooral dat ik er ontzettend veel plezier in had iets te creeëren van klei.

Op het moment ben ik, na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest als vakleerkracht handvaardigheid aan een basisschool in Melick,gestopt met lesgeven en heb ik besloten "full-time" te gaan keramieken!!

Na twee achtereenvolgende  jaren een  keramiekcursus te hebben gevolgd om alle technische snufjes, de oven hanteren en het glazuren onder de knie te krijgen, heb ik in september 2006 een eigen oven gekocht en ben ik actief gaan boetseren in mijn eigen atelier in Swalmen, mijn toenmalige woonplaats.

Inmiddels zijn we verhuisd naar Maastricht en is het nieuwe adres van het atelier Grote Looiersstraat 21, 6211JH Maastricht.

In dit atelier worden geen workshops gegeven!

Ik werk het liefste met grove chamotte klei, witbakkend zodat de glazuurkleuren mooi helder blijven en van het beeld af knallen!

Mijn beelden beelden voornamelijk menselijke figuren uit met een portie humor in de details! Ook voor een ludiek portret weten mensen me steeds meer te vinden.

Zolang ik inspiratie heb is mijn kleilust niet te temmen!!

Mail me gerust voor meer informatie over mijn werk.

 

 

Mijn beelden staan te koop in de permanente collectie van:

Galerie "de Kluis" in Thorn en

"Galerie Michel Knops"in Sittard